Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağından Ziyaretler

Her yıl tüm Türkiye de kutlanan AHİLİK HAFTASI kutlamalarında Muğla ilimizde ki tüm esnafların içerisinden Yılın Ahisi olarak 80 yaşında olmasına rağmen halen Gerişburnu sanayimizde sıcak demircilik mesleğini sürdüren Mustafa Yılmaz seçilmiştir.

Yılın Kalfası Uğurlu sanayimizden oto tamircisi Berat Özkaya, Yılın Çırağı ise Döğer sanayimizden traktör tamircisi Ümit Uçar seçilmiştir.

Başkanımız Harun Sağır, Yılın Ahisi Esnafımız Mustafa Yılmaz, Kalfası Berat Özkaya ve Çırağı Ümit Uçar ile birlikte Muğla Valimiz sayın Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamımız Yıldız Büyüker  ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e ziyaret gerçekleştirdiler.

Yılın Ahisi Mustafa Yılmaz Seydikemer Kaymakamımız Sayın Yıldız Büyüker’e gerçekleştirdikleri ziyarette Mesleklerin çırak ve yetişmiş eleman sıkıntısı yüzünden her geçen gün kaybolma sıkıntısı çoğalmakta bunun içinde Seydikemer’e acilen Mesleki Eğitim Merkezinin açılması gerektiğini vurguladı.

Oda başkanımız  Harun Sağır , 2021 yılı Ahilik ödülleri olan Yılın Ahisi, Yılın kalfası ve Yılın çırağı ödüllerinin İlçemize kazandırmanın gururunu Yönetim Kurulumuz ve Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte yaşarken, Birlik Başkanımız Şükrü Ayyıldız başta olmak üzere Ahilik komitesine Seydikemer halkı ve Esnaflarımız adına şükranlarını iletti.

21 Ekim 2021