Sağır “Dedemin Oyunları” Şenliğine Katıldı

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Seydikemer Belediyesi tarafından da desteklenen Dedemin Oyunları şenliğinde, İlçedeki ilk ve ortaokul öğrencileri Türk Kültüründe unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynadı. Oyunları oynayan çocuklar kadar onları izleyenler de büyük keyif alarak nostalji yaşayarak Çocukluk yıllarına götürdü.

Seydikemer Kapalı  spor salonunda gerçekleşen şenliğe, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube müdürü Devrim Karakuş, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turhan ve Mustafa Karakuş, Seydikemer Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Türk, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Ziraat odası başkanı Muhsin Gümüş’ün, yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

17 okuldan 1642 öğrencinin katıldığı Dedemin Oyunları Çocuk  Şenliği projesinde  mendil kapmaca, seksek, yakan top, çuval yarışı, tombik, halat çekme, çelik çomak gibi, dedemin oyunları yeniden canlandırıldı. Çocukların kıyasıya mücadele ettiği oyunların sonunda kupa madalya ve değişik hediyeler dağıtıldı.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, “Geçmişte çocukluk yıllarında oynadığımız oyunları, şimdiki çocuklarımızda görmekten mutluluk duydum. Atalarımızdan bu yana gelen bu geleneğin çocuklarımıza öğretilmesi güzel bir davranış. Böyle yarışmalar düzenleyerek keyifli oyunlar izlememize öncülük eden öğretmenlere ve okul yararına düzenlenen yarışmada görev alan gönüllü vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.

dedeminoyunları3

dedemin oyunlari2 dedeminoyunlari